Acasă » 2017 » Februarie » 9 » Coralul
01:50
Coralul

Coralul este o piatra cu o fascinatie aparte si provine de pe fundul marilor si oceanelor lumii din scheletul coloniilor de corali. Aceasta  este de natura organica la fel ca perla, jaisul si chihlimbarul.

Inca din preistorie coralii marilor calde erau utilizati in confectionarea podoabelor sau ca piatra decorativa, fiind la fel de apreciata ca diamantul, rubinul, safirul sau perlele.

Coralul, denumit si margean, este  piatra nationala a Marocului.

Este considerat talismanul italienilor, acolo unde se prelucreaza 90% din productia mondiala de coral rosu.

Duritate acesteia este undeva in jur de 2,5 -3 pe o scara de la 1 la 10 pe scara Mosh unde 10 este cel mai dur. Coralul este o varietate de calcit, carbonat de calciu.

Coralul este poros, mat, dar in urma lustruirii poate deveni sticlos.

Coralul este in general rosu dar poate fi si de alte culori, roz, portocaliu intens, alb, albastru, auriu si negru, fiind recomandata zodiilor Berbec. Taur, Balanta si Pesti,precum si celor nascuti sub infuenta numarului 22.

Coralul negru absoabe energiile negative, confera o stare de bine si este denumit " Regele Coralilor"

Coralul alb mai poarte denumirea de " Pielea Ingerului" umple golurile aurei, aduce armonie, relaxeaza si este indicat chakrei 5

Coralul rosu este asociat cu viata si stimuleaza creativitate, pasiunea, iubirea, optimismul, entuziasmul, fiind recomandat chakrei 1,pentru rolul purificator al organismului.

 Coralul Roz aduce armonie in inima, protejeaza prieteniile si iubirile platonice fiind indicat chakrei 4.

 Efectele cu un puternic rol protector asupra celor care il poarta sunt - mareste abilitatile intelectuale, concentrarea, reduce sentimentul de frustrare, influenteaza pozitiv sistemul muscular, reproducator, tiroida, metabolismul, splina, inima, vasele de sange, bila, maduva spinarii, oasele, sistemul circulator si cardiac, mareste campul energetic, imaginatia, intuitia, Da echilibru emotional marind respectul de sine, curajul si comunicarea.

Este benefic pentru cei care sufera de artrita, febra, varice, anemie, cosmaruri, indigestie, astm, eczeme, lipsa poftei de mancare, obezitate, colici, stare de voma, tulburari sexuale.

A se evita de catre hipertensivi!

Natura ne ofera cadouri minunate pe care va trebui insa sa le ingrijim. Astfel ca trebuie sa le ferim de lovituri, zgarieturi si sa le stergem din cand in cand cu o carpa moale. Bijuteriile si pietrele pretioase sau semipretiose sunt minunate dar trebuie avut grija sa nu intre in contact cu substante chimice. Cum le ingrijim..asa le avem.

Vizualizări: 63 | Adăugat de: crisspaintings | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar