Acasă » 2017 » Februarie » 24 » Ametistul
01:03
Ametistul


Numele acestui cristal provine din grecescul "amethystus" “contra betiei”, si se crede ca acele presoane care poarta ametist este ferit de betie dupa consumul de vin.O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet.
Ametistele sunt raspandite in natura si se gasesc in variate nuante de violet de cuart, culoarea de levantica prezentand uneori striatii ondulate sau concentrice de culoare purpurie sau violet (culoare data de inpuritatile de cupru si mangan, sau din cauzaionilor de fier) cu insertii transparente sau albe, inclusiv pana la culoarea roz. Cel mai pretios este ametistul transparent.
Ametistul are are duritatea 7 din 10 pe scara Mosh, unde 10 este cea mai mare duritate si este o piatra cu aspect sticlos. Ametistul este o piatră prețioasă foarte apreciată, fiind șlefuit frecvent ca briliant, navetă sau briolett, fiind recomandata tuturor zodiilor

Este o piatra indicată tuturor, pentru orice meserie de la oameni de afaceri pana la ultima categorie de angajați. Un ametist plasat într-o camera  are puterea de a menține o atmosfera curata,cu energii pozitive și favorizează vindecarea corpului uman.  Ametistul ofera liniste interioara și ne ofera echilibru fizic, psihic si spiritual. Aceste pietrele semipretioase se purifica în apa.
De asemenea, ametistil protejeaza impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre si a gandurilor malefice, a blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva uradarii si deceptiilor.

Ametistul are  un rol protector foarte puternic pentru cei care nu se simt in siguranța si pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul are puterea și isi schimba culoarea avertizand asupra unui pericolului iminent). Stimuleaza intuiția, bunul simt, increderea de sine, amplifica capacitatile extrasenzoriale, sentimentul de mulțumire, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale, diminuand în același timp starile negative, depresia și alte setimente și stari negative. Atrage stabilitatea materiala, dragostea, fericirea,prietenia, pacea interioara. Canalizeaza energiile pozitive catre ameliorarea și eliminarea viciilor, dependentelor, depresiilor, purificand și transforman energiile negatine în energii pozitive.
Ametistul sustine organismul uman, absoarde durerea de orice fel, sustine oxigenarea sangelui sustinand buna funcționarea a sistemului uman ajutand la regenerarea acestuia. Stimuleaza chakra gatului si chakra coroana.Se spune ca ametistul poate ajuta în afectiunile psihiatrice, dar nu trebuie folosit in cazurile de paranoia sau de schizofrenie.

 

Vizualizări: 54 | Adăugat de: crisspaintings | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar