Iubitorii de arta au posibilitatea sa comande lucrarile disponibile in aceasta galerie de arta prin intermediul formularului " Contactati-ne" sau apasand butonul aferent fiecarei lucrari " Cu pretul" specificand numele lucrarii aferente.

Toate lucrarile expuse pe acest site, sunt creatiile pictorului Cristina Dutu. Aceste lucrari sunt creatii ORIGINALE si sunt insotite de Certificate de Autenticitate personalizate, traduse in mai multe limbi.

  Continutul acestui site este protejat prin intermediul drepturilor de autor si nu poate fi utilizat, reprodus in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii sau imagini urmata de orice utilizare in scop comercial, pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularului drepturilor de proprietate constituie o infractiune.

 


 

Argintul tibetan este un aliaj care nu are nici o legatura cu denumirea lui, fiind un material care concureaza cu alpacaua.
Alpaca este un aliaj maleabil, vechi de cam 4000 de ani (din Epoca Bronzului), care are un punct foarte jos de topire fata de alte metale.
Aliajul este format din cupru, antimoniu (stibiu), bismut si, in trecut, continea si plumb.
Cand a fost descoperit faptul ca plumbul provoaca intoxicatii severe, acesta a fost eliminat din compozitie si din toate celelalte compozitii care intrau in contact direct cu oamenii. Acum, alpaca este formata din staniu si stibiu (care dau culoarea alb-argintie) si intr-o mica masura, din cupru. Argintul tibetan este un aliaj inoxidabil folosit în confecționarea bijuteriilor.
Totusi cel mai folosit aliaj pentru fabricarea componentelor de ... Detalii... »

Vizualizări: 153 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 24-Feb-2017 | Comentarii (0)


Numele acestui cristal provine din grecescul "amethystus" “contra betiei”, si se crede ca acele presoane care poarta ametist este ferit de betie dupa consumul de vin.O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet.
Ametistele sunt raspandite in natura si se gasesc in variate nuante de violet de cuart, culoarea de levantica prezentand uneori striatii ondulate sau concentrice de culoare purpurie sau violet (culoare data de inpuritatile de cupru si mangan, sau din cauzaionilor de fier) cu insertii transparente sau albe, inclusiv pana la culoarea roz. Cel mai pretios este ametistul transparent.
Ametistul are are duritatea 7 din 10 pe scara Mosh, un ... Detalii... »

Vizualizări: 54 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 24-Feb-2017 | Comentarii (0)

Varietatile numeroase de calcedonie dungata care este un mineral din familia cuartului poarta numele de "Agat". Agatul are duritatea 7 din 10 pe scara Mosh, unde 10 este cea mai mare duritate.

Numele de "Agat" provine de la numele raului Agate din Sicilia, unde aceste pietre au fost gasite inca din timpuri stravechi. Agatul este o piatra foarte stabila, formata din cristale microscopice de quartz dispuse in benzi succesive, sticlos-ceroasa, translucida, avand toate culorile, dar cel mai frecvent albastru si verde. Exista Agat negru, stelat, carmeol, Nebulos, agar de foc, de copac, muschiform  si poate fi confundat de necunoscatori cu Onixul si jaspul.

Este recomandata zodiilor Taur, Gemeni, Rac, Fecioara, Balanta, Scorpion, Berbec, Sagetator, Capricorn, varsator si Pesti, fiind Talisman pentru cei din zodiile Gemeni, Rac, Fecioara si Balanta.

Agatul este o piatra care actioneaza lent, insa confera o forta mare. Aceasta ... Detalii... »

Vizualizări: 60 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 13-Feb-2017 | Comentarii (0)

Sunt frumoase, naturale, dar putina lume stie ca pe langa aspectul placut pietrele semipretioase sunt aducatoare de noroc, iar unele dintre ele au si puteri vindecatoare. Aceste pietre "lucreaza" adica emana energii pozitive care ajuta la ameliorarea unor boli, schimba starea de spirit, de dispozitie a unui individ, sau chiar ajuta la vindecare .

Larimarul denumita si  "Piatra delfinunui", este o roca semipretioasa care se gaseste doar in Republica Dominicana si care este folosita ca piatra norocoasa si vindecatoare. Ea pastreaza la distanta  spiritele rele si protejeaza familia de boli mortale si dezastre naturale.

Chihlimbarul un mineral  foarte interesant, este util pentru activarea circulatiei sangelui, pentru combaterea oboselii, calmarea febrei si infectiilor, pentru asm si caile respiratorii, impotriva stresului si depresiei. Acesta piatra ajuta in cazul iritatiilor pielii, aju ... Detalii... »

Vizualizări: 59 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 11-Feb-2017 | Comentarii (0)

Coralul este o piatra cu o fascinatie aparte si provine de pe fundul marilor si oceanelor lumii din scheletul coloniilor de corali. Aceasta  este de natura organica la fel ca perla, jaisul si chihlimbarul.

Inca din preistorie coralii marilor calde erau utilizati in confectionarea podoabelor sau ca piatra decorativa, fiind la fel de apreciata ca diamantul, rubinul, safirul sau perlele.

Coralul, denumit si margean, este  piatra nationala a Marocului.

Este considerat talismanul italienilor, acolo unde se prelucreaza 90% din productia mondiala de coral rosu.

Duritate acesteia este undeva in jur de 2,5 -3 pe o scara de la 1 la 10 pe scara Mosh unde 10 este cel mai dur. Coralul este o varietate de calcit, carbonat de calciu.

Coralul este poros, mat, dar in urma lustruirii poate deveni sticlos.

Coralul este in general rosu dar poate fi si de alte culori, roz, portocaliu intens, alb, albastru, auriu si negru, ... Detalii... »

Vizualizări: 62 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 09-Feb-2017 | Comentarii (0)

Vizualizări: 68 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 24-Noi-2016 | Comentarii (0)

Vizualizări: 65 | Adăugat de: crisspaintings | Data: 24-Noi-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc